novice / 26. septembra 2023

Zahodni sosedje na obisku

Med 21. in 24. septembrom smo priredili študijsko turo za italijanske novinarje, ki so obiskali čudovita zgodovinska mesta na severnem in vzhodnem delu Slovenije.

Namen obiska je promocija bogate turistične ponudbe zgodovinskih mest v Italiji, s poudarkom na mestih, ki so med italijansko publiko morda manj znana, pa se lahko pohvalijo s pestro zgodovino in izjemno kulturno dediščino. Italijanski novinarji so si ogledali Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Celje, Šentjur in Črnomelj. Pot jih je vodila od rojstne hiše pisatelja Prežihovega Voranca do rojstne hiše skladatelja Huga Wolfa, v znamenito Žičko kartuzijo, podzemno arheološko najdišče Celeio, Ipavčevo hišo skladateljev, na grad Otočec, črnomaljsko Zakladnico, Krajinski park Lahinja …

Skozi različna doživetja so Rossano Cattivello (časopis Il Friuli), Simonetta di Zanuto (ritaglidiviaggio.it), Marco Allegri (nonsoloturisti.it) in Martina Benedetto spoznali stara zgodovinska mestna jedra in prisluhnili njihovim zgodbam, pester program ogledov pa dopolnili s kulinaričnim razvajanjem, ki bo zagotovo še dolgo ostalo v spominu.

Nazaj na vse novice