Koper

MESTO STOTERIH SONC


Ko pridete v Koper, pridete tja, kjer je zaradi sonca vse nenehno povezano. Tu morje brez premora boža robove nekdanjega otoka, mestne palače iz časov Beneške republike se domala dotikajo ohranjenih zakladov narave, zeleno podeželje spodbuja utrip mestnih trgov, poti pa vodijo do doživetij istrskih vasi.

Koper

TURISTIČNO INFORMACIJSKI CENTER KOPER

Titov trg – Piazza Tito 3

6000 Koper – Capodistria

Kaj videti v tem mestu?

Spoznajte mesto


Mesto stoterih sonc

Ko pridete v Koper, pridete tja, kjer je sonce doma.

Vinakoper, največja vinska klet v slovenski Istri, z najdaljšo tradicijo, ki v svoji kleti hrani največji leseni sod v Sloveniji, ki je tudi eden večjih v Evropi.

Stolna cerkev Marijinega vnebovzetja ni le največja cerkev Kopra, temveč velja za eno največjih cerkva v Sloveniji. V notranjosti skriva eno najdragocenejših slik znamenitega slikarja Vittoreja Carpaccia.

Iz koprskega zvonika na osrednjem mestnem trgu se oglaša najstarejši delujoči zvon v Sloveniji – zvon sv. Nazarija iz leta 1333.

Kavarna Loggia, ki obratuje v starem mestnem jedru Kopra, velja za najstarejšo kavarno v Sloveniji.

V Škocjanskem zatoku lahko prisluhneš petju več kot 245 vrstam ptic.

V Kopru tradicionalno prirejajo najslajšo prireditev v državi, mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov – Sladko Istro.

Med Koprom in Izolo je med 2. svetovno vojno potonila takrat največja italijanska čezoceanska potniška ladja, legendarni Rex, katere ostanke lahko potapljači še danes najdejo na dnu slovenskega morja.


V primeru dodatnih vprašanj nas kontaktirajte ali obiščite spletno stran posameznega mesta.