Rezervacije: 2 dni pred dogodkon

E-pošta: informacije@trzic.si

Telefon: 051 627 057

Tržič

Nepozabni božič Jakoba Aljaža

“Zakaj pa po nemško?!” so se mi uprli pevci. Že prvi dan sem jim namreč vbil v glavo, da bomo peli pretežno slovenske pesmi. Ker so drugi zbori po Tržiču – Tržič je namreč nadvse muzikalično mestece pod Karavankami – peli samo nemško, smo mi peli samo slovensko. Zdaj pa sem na lepem silil vanje z nemško božično pesmijo.

(odlomek iz knjige Ivana Sivca Triglavski kralj, ki opisuje življenje Jakoba Aljaža)

Več kot pol stoletja smo Slovenci čakali na prevod božične pesmi Sveta noč, te, v svetovnem merilu, največkrat izvajane pesmi. Prav v Tržiču jo je prvič zapel takratni kaplan Jakob Aljaž.

V počastitev tega edinstvenega dogodka v prazničnem času za vas pripravljamo posebno vodeno doživetje. Popeljali vas bomo skozi okrašeno mestno jedro, mimo cerkve svetega Andreja do najstarejše hiše v tržiškem mestnem jedru, Kurnikove hiše. Tu bosta že dišala tržiška flika in božični čaj. Izvedeli boste skrivnosti o prazničnih navadah na Tržiškem, srce pa vam bodo ogrele praznične pesmi in kolednice. Nadalje bo pot vodila v cerkev Marijinega oznanjenja, kjer vam pripravljamo posebno presenečenje. Zgodbo o Kristusovem rojstvu boste spoznali v edinstvenih Tekčevih jaslicah, ki sodijo med najlepše dosežke ljudske duhovne kulture. Doživetje boste zaključili z ogledom razstave prazničnih voščilnic avtorja Toneta Kavčiča v Galeriji Atrij.

Cenik

  • otroci 3 – 6 let: 9,90 €
  • osnovnošolci, dijaki, študenti, upokojenci, ranljive skupine: 16,90 €
  • odrasli: 19,90 €
  • družine (min. 2 odrasla, 1 otrok): 15 % popusta na redno ceno

NAKUP DOŽIVETJA