Slovenske Konjice

V OBJEMU ŽLAHTNIH ZGODB


Slovenske Konjice so prikupno srednjeveško mesto, položeno med skrivnostno Konjiško goro in sončne griče vinorodnih Škalc. S številnimi vasmi zaokrožajo edinstveno podobo doline ob reki Dravinji. Nehote se dotaknejo vaših čustev, saj so mesto z dušo, kjer vas na vsakem koraku objemajo žlahtne zgodbe.

Slovenske Konjice

TIC SLOVENSKE KONJICE

Kaj videti v tem mestu?

Spoznajte mesto


Preplet tradicije in urbanosti

Dobrodošli v objem mesta, ki že stoletja pripoveduje nenavadne zgodbe.

Stari trg v zavetju mogočne farne Cerkve svetega Jurija ohranja zasnovo iz časa prvih omemb v 12. stoletju, z nedavno avtentično obnovo pa je mesto postalo sodobno urbano središče, ki mu poseben čar daje konjiški potoček, ki ga deli točno po sredini.

Mestna galerija v obnovljeni meščanski hiši ponuja na ogled bogato zasebno zbirko slikarskih del svetovno znanih domačih in tujih avtorjev ter nekaj prekrasnih kosov starinskega pohištva; na stropu ene izmed soban je v obliki freske upodobljena legenda o Konjiškem zmaju.

Cerkev svetega Jurija se prvič omenja že leta 1146 v listini oglejskega patriarha Peregrina; prva cerkev je bila v Konjicah postavljena že pred tem, današnja pa je njena naslednica; ima poznogotsko podobo, katere ostre šilaste oblike na južni strani prijetno mili baročna roženvenska kapela; zvonik meri do vrha kar 62 m.

Muzejska zbirka predmetov avstro-ogrskega obdobja se nahaja v obnovljeni trški hiši; na razstavi so militarije in eksponati iz obdobja avstro-ogrske monarhije ter predmeti, povezanih s preteklostjo Slovenskih Konjic.

Dvorec Trebnik je renesančni dvorec iz 14. stoletja, ki je bil v preteklosti dom številnih žlahtnih prebivalcev Konjic – od grofov Tattenbachov, žičkih kartuzijanov do knezov Windischgrätzov, danes pa se v njem nahajajo seminarski prostori in raznovrstna ponudba storitev namenjenih zdravju in dobremu počutju.

Čebelarstvo Žvikart nedaleč od mestnega jedra neguje družinsko tradicijo čebelarjenja že več kot 50 let.


Okusite mesto

S tradicionalnimi jedmi


V primeru dodatnih vprašanj nas kontaktirajte ali obiščite spletno stran posameznega mesta.