novice / 22. septembra 2023

Srečanje v mestu situl

Letošnjo peto sejo Programskega odbora Združenja zgodovinskih mest Slovenije v Novem mestu je zaznamovala delavnica o kulturnem turizmu.

V četrtek, 21. septembra, je članice Združenja gostilo Novo mesto, ki je srečanje pripravilo v čudovitem ambientu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Srečanje je potekalo v dveh delih; prvi je bil namenjen pregledu tekočih aktivnosti Združenja in programu dela za leto 2024, v drugem delu pa smo izvedli delavnico na temo turizma in kulture.

 

Ravno kultura bo v letih 2024 in 2025 osrednja tema slovenskega turizma, v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo pa jo bomo promovirali tudi mi.

V Združenju želimo utrditi in nadgraditi sodelovanje ter skupaj poiskati nove vsebine in programe povezovanja turizma in kulture, zato v jesenskem času prirejamo nov sklop delavnic. Prva v nizu delavnic, ki se bodo zvrstile do konca leta, je bila v Novem mestu.

 

Na delavnici o kulturi, ki so se je poleg članic udeležili tudi nekateri kulturni producenti in predstavniki kulturnih institucij ter nosilce in ustvarjalce kulturne produkcije iz zgodovinskih mest, smo se seznanili s trendi v kulturnem turizmu in zbirali predloge za nadgradnjo našega produkta, najdaljšega kulturnega festivala pri nas, FEST MEST. Naslednja delavnica bo konec oktobra v Brežicah.

Nazaj na vse novice