novice / 13. septembra 2023

Luksemburg: Trg novih priložnosti

Skupaj z delegacijo Vlade Republike Slovenije smo se udeležili poslovnega foruma v Luksemburgu in se uspešno predstavili luksemburškim predstavnikom turističnih agencij in tour operaterjev.

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v Luksemburgu in vzpostavitvi redne letalske povezave Ljubljana–Luksemburg je tam potekal poslovni forum s poudarkom na turizmu, vesoljskem sektorju in lesarstvu, ki se ga je udeležilo tudi Združenje zgodovinskih mest Slovenije.

Skupaj z drugimi predstavniki slovenskega turizma smo predstavljali Slovenijo in na poslovnih sestankih navezovali stike z luksemburškimi organizatorji potovanj in turističnimi agencijami.

Luksemburški turisti vse pogosteje obiskujejo Slovenijo, tako pravi statistika, po vzpostavitvi redne letalske linije med Luksemburgom in Ljubljano, ki bo mesti povezala dvakrat tedensko, bo rast obiska še večja. Kot je med drugim povedala direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak, »letalska povezava med Luksemburgom in Ljubljano odpira nove vznemirljive turistične priložnosti. Lani smo v Sloveniji pozdravili rekordno število luksemburških turistov in letos se rast nadaljuje. Prestižni Luksemburg in njemu bližnji trgi, kot so Nemčija, Belgija in Francija, so primarni trgi slovenskega turizma, ki jih na STO nagovarjamo s številnimi aktivnostmi. Na teh trgih smo prisotni z močno globalno digitalno kampanjo, izvajamo študijska potovanja za ugledne novinarje ter predstavnike organizatorjev potovanj in turističnih agencij, slovenski turizem predstavljamo na izbranih sejmih in borzah.« Povečevanje obiska luksemburških turistov v Sloveniji je lepa priložnost tudi za naša zgodovinska mesta.

Nazaj na vse novice