okusi mest / 4. maja 2022

Tržiške bržole

Pogrejte se z enolončnico iz ovčjega ali koštrunovega mesa, zelišč in zelenjave. Legenda jed povezuje s planino Kofce.

število oseb: 4

Sestavine:

  • 70 dag ovčjega mesa (staro meso)
  • 15 dag čebule
  • 2 stroka česna
  • Sol
  • Brinove jagode
  • Šetraj
  • Lovorov list
  • Cel poper
  • Kostno juho
  • 8 manjših krompirjev

 

Priprava:

Na maščobi prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo na drobno sesekljan česen, začimbe in prilijemo zajemalko juhe. V to zložimo manjše kose ovčjega soljenega in predhodno opečenega mesa in dušimo na zmernem ognju do mehkega. Če je tekočine premalo zalijemo z vročo vodo. Če želite gostejšo jed jo zgostite s prežganjem. Glede na starost ovce traja kuhanje 2 – 3 ure. K bržolam postrežemo krompir, ki ga skuhamo v drugem loncu. Ko je kuhan, ga olupimo in celega damo na krožnik tik pred serviranjem

Poskusite jo lahko v Tržiču