Loška medla
Gostljata jed iz kaše ali moke ter zabele in sodi med najstarejše domače kmečke jedi.
Sestavine:
800 g dimljenih svinjskih reber
350 g prosene ka...
Poskusite jo lahko v Škofji LokiVisoška pečenka
Na poseben način pripravljena svinjska zarebrnica izvira iz Visokega v Poljanski dolini pri Škofji Loki.
Sestavine:
1,2 kg svinjske zarebrnice s ...
Poskusite jo lahko v Škofji LokiDimljena šarenka s tepkinim prahom
Rdeča postrv, ki spominja na lososa. Odlično se spaja s sladkastim okusom tepkinega prahu.
Poizkusite jo lahko v RadovljiciČokobelica Radovljica
Fini ročno izdelani pralini z nadevom orehove potice, pehtrana ali maka.
Poizkusite jo lahko v RadovljiciKunstljeva grizika
Slastna tortica na palčki, ki premami še tako zahtevne gurmane.
Poizkusite jo lahko v RadovljiciHaloška gibanica
Tradicionalna sladka pogača iz kvašenega testa, ki ga obložijo s skuto, rumenjaki in kislo smetano. Izvirno jo spečejo v krušni peči. Najboljša...
Poizkusite jo lahko na PtujuŠtruklji
Tradicionalna jed iz vlečenega testa je z raznovrstnimi nadevi lahko predjed, samostojna jed ali sladica.
Poizkusite jih lahko v Novem mestuCviček
Vino s priznanim geografskim poreklom je posebnež med slovenskimi vini in se izvrstno prilega k dolenjski kulinariki.
Poskusite ga lahko v Novem mestuRušovc
Žganje iz vršičkov in storžev ruševja je posebnost, ki združuje pastirsko izročilo kamniške okolice in sodobno nabiranje zelišč ter drugih r...
Poizkusite ga lahko v KamnikuKamniški ženof in gorčica
Gorčica, izdelana po starem receptu, je bila najpomembnejši izdelek podjetja Stanka Žargija, ustanovitelja in prvega lastnika tovarne Eta.
Poizkusite ga lahko v Kamniku