Belokranjska pogača
Priznana avtohtona belokranjska jed, danes priznana certificirana, evropsko zaščiteno jed.
za pekač s premerom 30 cm
Sestavine:
500 g pšenične ...
Poskusite jo lahko v MetlikiCop na lop (potepača ali potanc)
Cop na lop kot ga pripravljajo v podgorjanskih vaseh nad Kostanjevico na Krki in je otrokom pomenil sladico, ki so jo nestrpno čakali. Po takšnem pr...
Poskusite jo lahko v Kostanjevici na KrkiTrijet
Jed, ki se že stoletja prenaša iz roda v rod, sestoji iz popečenega kruha, ki ga polijemo z ohlajeno mešanico vina, sladkorja in cimeta.
Sestavine...
Poskusite ga lahko v TržičuKrhki flancati – hiške
Ocvrto pecivo, po katerem je potresen sladkor v prahu, je bilo ustvarjeno za vse sladkosnede.
Poskusite jih lahko v TržičuMaslovnik
Maslovnik ali po domače masovn’k je doza energije za sladokusce sestavljena iz kisle smetane, jajc in koruzne moke.
Jed je gosta in nasitna, zato s...
Poskusite ga lahko v TržičuTržiška flika
Jed za vse ljubitelje pogač; okrogla pogača iz razvaljanega kvašenega testa, ki se ji doda namaz iz kisle smetane in kumine ali zaseke.
Poskusite jo lahko v Tržiču»Tržišk’ kosiv«
Kosilo, ki so ga nekdaj jedli predvsem ob Veliki noči, sestavljajo goveja juha, pečenka/mesna štruca oz. budl, solata in pražen krompir.
Poskusite ga lahko v TržičuTržiške bržole
Pogrejte se z enolončnico iz ovčjega ali koštrunovega mesa, zelišč in zelenjave. Legenda jed povezuje s planino Kofce.
število oseb: 4
Sestavine...
Poskusite jo lahko v TržičuKonjičan
Posebno vino iz Slovenskih Konjic je zvrst štirih sort: laškega rizlinga, rizvanca, belega pinota in renskega rizlinga.
Poskusite ga lahko tudi v Slovenskih KonjicahLoški kruhki
Tradicionalni kruhki, ki vsebujejo med iz bližnjih čebelnjakov in jih krasi odtis ročno rezljanih modelov.
Sestavine:
1 lesen model ( kalup ) za...
Poskusite jih lahko v Škofji Loki