Ocvirkovka
Ocvirki so bili kar nekaj časa potisnjeni v ozadje, češ da so zdravju škodljivi, zato so si članice Društva kmetic Zarja omislile okusno, slano ...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahKonjiška penina
Penina BELA iz 100 odstotnega belega pinota, ki raste v vinogradih v vinorodnih Škalcah. Penine v miru in tišini zorijo v Otakarjevi peninski kleti ...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahPtujska kurentova juha
Stari običaji ob praznikih in vsakdanjikih na Ptujskem so nadvse zanimivi ter so vselej povezani tudi s tradicionalnimi jedmi. Pust je bil svoj čas ...
Poskusite jo lahko na PtujuKrhki flancati tete Fanike
V času šelmarije, na pustno nedeljo, v Kostanjevici na Krki gospodinje običajno postrežejo domače krhke flancate, prilagamo recept tete Fanike.
R...
Poskusite jih lahko v Kostanjevici na KrkiSmukavc
Smukavc je enolončnica pripravljena iz zeljnih ali tudi radičevih listov, krompirja in česna ter zabeljena z zaseko. Idrijske gospodinje so jo prip...
Poskusite jo lahko v IdrijiGeruš
Geruš je stara knapovska pijača. Ker je bilo vino predrago, želja po alkoholu pa velika, je iznajdljivost idrijskih rudarjev botrovala k nastanku l...
Poskusite ga lahko v IdrijiPrfarski štruklji
Prfarski štruklji so pripravljeni iz testa in sladkega nadeva iz orehov in rozin.
Sestavine:
Testo
1 kg gladke moke
3 jajca
4 žlice olja
2 žlici...
Poskusite jih lahko v IdrijiOcvirkovca
Ocvirkovca je potica iz kvašenega testa, nadevana z ocvirki.
število kosov: 10
Sestavine:
Testo
500 g moke (½ ostre in ½ mehke)
0,5 dl olja
1,5 d...
Poskusite jo lahko v IdrijiZeljševka
Odlična idrijska dobrota, narejena iz kvašenega testa, nadevana z drobnjakom.
število kosov: 10
Sestavine:
Testo
500 g moke (½ ostre in ½ mehk...
Poskusite jo lahko v IdrijiTortica Rezi s sladkorno čipko
V sodelovanju z gostilno Pri Škafarju in Sašo Bevk je Center za idrijsko dediščino poskušal razviti kulinarični produkt, ki bi nosil elemente ...
Poskusite jo lahko v Idriji