Juha dimljene postrvi
Chef Uroš Štefelin je pripravil recept za juho iz dimljene postrvi, ki jo strežejo gostom v Vili Podvin, lahko pa jo pripravimo tudi sami doma.
&nb...
Poskusite jo lahko v RadovljiciFižolov štrukelj
Štruklji so razširjena tradicionalna slovenska jed, ki se po pokrajinah razlikuje predvsem glede na nadev, s katerim nadevamo vlečeno testo. Fiž...
Poskusite ga lahko v ŽužemberkuGolnač (govnač) po jeseniško
Sveže zelje zrežemo na rezance, zalijemo z malo vode in zavremo. Posodo odkrijemo in postavimo na prosto, da snovi, ki napenjajo, izhlapijo. Prvo vo...
Poskusite ga lahko na JesenicahSkutni štruklji s pregreto smetano
Receptura za 4 osebe
Sestavine:
Testo
0,2 kg moke
0,02 l oljčnega olja
0,12 l mlačne vode
Nadev
0,1 kg pretlačene skute
0,2 kg pregrete s...
Poskusite jih lahko v Novem MestuFonda piranski brancin v soli
Med najbolj zdravimi in izjemno okusnimi načini priprave brancina, saj lahko to jed pripravimo popolnoma brez dodanih maščob. Brancina pečemo zako...
Poskusite ga lahko v PiranuKozjanski krapki
Kozjanski krapki so topla predjed, priloga ali nemesna glavna jed iz ajdove moke, skutinega nadeva s proseno kašo ter zabelo iz ocvirkov in kisle sme...
Poskusite jih lahko v ŠentjurjuKartuzijanska grenčina
Grenka žgana pijača iz 23-ih vrst zelišč in začimb, maceriranih v domačem žganju. Narejena je po starih receptih kartuzijanov in domačega izro...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahSladica z razgledom
Ajdovi cmoki z aronijo in kislim mlekom
V konjiški Gostilni Grič, ki ponuja osupljive razglede na mesto Slovenske Konjice, znajo postreči tudi...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahMinattijeva kava
Zgodba o kavi in poeziji v konjiškem Starem trgu živi že vse od druge polovice marca 2018, ko so v Pubu Tattenbach začeli streči prav posebno M...
Poskusite jo lahko v Slovenskih Konjicah