novice / 27. oktobra 2023

Na seji v Brežicah

Na 6. seji programskega odbora članic Združenja zgodovinskih mest Slovenije so nas tokrat gostile Brežice. Tudi tokrat je bila v središču kultura.

V prvem delu smo pregledali izvedene promocijske aktivnosti zadnjih dveh mesecev in se seznanili z načrtovanimi aktivnostmi do konce letošnjega leta. Obravnavali smo tudi poročilo o delu za letošnje leto in program dela za leto 2024, ki bo znova poln in pester.

Nadaljevali smo jesenski sklop posvetovalnih delavnic o kulturi in kulturnem turizmu; seznanili smo se z dobrimi praksami iz Slovenije in tujine na področju kulturnega turizma, osrednji namen delavnice pa je nadgradnja našega produkta FEST MEST. Oblikovali smo izbor oz. nabor ožjih predlogov za top kulturne dogodke – kulturno-umetniške vrhunce – v letu 2024, nazadnje pa še identificirali kulturnozgodovinska prizorišča.

Eno izmed osrednjih kulturnozgodovinskih prizorišč je tudi biser na brežiškem gradu – imenitna Viteška dvorana, ki ti resnično vzame dih. Poleg izjemnega okolja gradu, kjer domuje Posavski muzej Brežice, smo si ogledali še eno brežiško atrakcijo, pred kratkim prenovljeni Vodovodni stolp, od koder se odpira čudovit razgled na Brežice in še mnogo dlje.

 

Nazaj na vse novice