okusi mest / 4. maja 2022

Ekološko pivo Šlibar iz Tržiča

Na družinski ekološki kmetiji Šlibar so pred današnjimi gospodarji kmetovali že mnogi rodovi, po ekoloških pravilih pa so začeli kmetovati v letu 2001. Ukvarjajo se z več dejavnostmi: pridelujejo žita, sadje, zelenjavo, redijo živali, osnovne ekološke pridelke pa tudi predelajo. Tem so pred nekaj leti dodali še dve: najprej varjenje bio piva in kmalu zatem še glamping lesenih hiškah.

Da bi nekoč varil svoje pivo, je bila že dolga leta želja gospodarja Gregorja. Danes imajo v ponudbi tri vrste bio piva: Amber lager, Temni lager in Bock pivo. Bio pivo Šlibar je nepasterizirano in nefiltrirano in je prvo in še vedno edino bio pivo zvarjeno v Sloveniji. Vse sestavine v njen so ekološkega porekla, voda pa iz bližnjega Žegnan’ga studenca.

 

Ekološka kmetija Šlibar, cesta na Hudo 23, Tržič

031 512 199, 031 203 597

ekokmetija.slibar@siol.net

http://www.kmetija-slibar.eu/

Poskusite ga lahko v Tržiču