novice / 4. marca 2022

MLADI OŽIVLJAJO LEGENDE ZGODOVINSKIH MEST, Celje, 1. april 2022

V petek, 1. aprila 2022 bo v Celju potekal celodnevni dogodek ob zaključku slovenskega dela projekta Mladi umetniki oživljajo kulturno dediščino in legende, Refresh+, ki ga skupaj pripravljajo Združenje zgodovinskih mest Slovenije, Gimnazija Celje – Center in Zavod Celeia Celje.

Osnovnošolci, dijaki in mladi člani različni kulturnih društev iz zgodovinskih mest so na mladostno kreativno-izviren način, skozi ples, igro, glasbo ali z uporabo digitalnih orodij oživili legendo svojega mesta in tako na ustvarjalen način spoznavali kulturno dediščino svojega mesta. V Celju bo 13 ekip mladih predstavilo 13 na novo oživljenih legend iz zgodovinskih mest. Plesno društvo Krokar je za odlično plesno uprizoritev legende »Kako je Metlika dobila svoj grb ?« prejelo celo priznanje Občine Metlika za leto 2021, za kar jim iskreno čestitamo. Del nagrajene plesne uprizoritve bodo predstavili tudi na prireditvi v Celju.
Mladi ustvarjalci iz zgodovinskih mest in njihovi mentorji se bodo že dopoldan zbrali v Celju, kje bodo dijaki in profesorji Gimnazije Celje – Center zanje pripravili dinamično – kreativen ogled mesta, po tem pa se bodo lahko udeležili ene od treh, posebej za mlade, pripravljenih ustvarjalnih delavnic.

Ob 14. uri bo v Celjskem domu zaključni dogodek  – MLADI OŽIVLJAJO LEGENDE ZGODOVINSKIH MEST. 

Skozi dogodek nas bodo vodili dijaki Gimnazije Celje – Center, kjer bodo pripravili tudi  kulturni program, sledi premierna predstavitev vseh 13 na novo oživljenih legend, ki bo prikazana v filmskem mozaiku ter podelitev priznanja za uspešno oživljene legende za vse  mlade ustvarjalce in njihove mentorje.

Vabljeni da se nam pridružite v Celju!

Vabilo na dogodek si lahko preberete TUKAJ.

Nazaj na vse novice